Monday, November 21, 2016

My E-Day 19112016

Assalamualaikum wbt...
Cik DddDdddDddD ! ahaks...
rindu lahhhhhhhhhhhhhh....
haa... today my happy ENDING....
akhirnya... selama menanti pUtera Katak ...
Muncullah incek chipsmore...
19112016 my E-Day..
Ya Allah hati tak terkata...
Besyukur kepadaMu yg maha ESA...
alhamdulillah..
impianku jd kenyataan...
Sidia datang dengan penuh adat...
7 Bulan perkenalan...
kekadang ada pasang surutnya...
terkesima kejap bila memori pekenalan antara aku dan dia...
hihi..
bila orang tua merestui, indah terasa dunia ini...
Moga ikatan yg terbina ini, mendapat rahmat dr Nya... insha Aa Allah...
Kuatkanlah jodoh kami...
Kuatkanlah hati kami...
hingga ke ikatan yg sah..
amin amin amin...
#memori indah

Monday, July 11, 2016

RAYa Raya 2016

Assalamualaikum...

Dear Cik D sayang

bertahun sudahku menunggu dirimu... wahahaha...
maafkan cikcima ya... lama x update...
alhamdulillah tahun ketiga beraya kat tempat keje..
tahun ketiga cuti raya x approve...
dan tahun terakhir beraya kat TF VALUE mart...

kaki melangkah ke tempat baru...
alah.. tak jauh mana pun...
hahaha...
new job...
alhamdulillah...
25hb July start...
syukur selalu...
rezeki bulan ramadhan 2016...

selama menyepi...
banyak benda baru yg cikcima tempuh..
alhamdulillah sabar menempuhnya...
jodoh?
hahaha... surpriseeee....

okeylah cikD...
cikcima ingin memohon maaf andai selama ni pernah wat sesapa terasa hati... kosong kosong ya!

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN ....

wasalam...

p/s:  hari2 bahagia... amin...

Saturday, January 2, 2016

New Year 2016

assalamualaikum...

dear cikD...

Happy New Year sayang.....
Sorry lama tak update...
sibuk dengan dunia sendiri....
alhamdulillah semuanya baik2....
alhamdulillah semua target 80persen da complete...
just target yang satu tu je belum lagi...

SABAR SABAR SABAR...

segala perancangan ALLAH baik2...
inshaa ALLAH.. amin...
hehehe...
tahun ni takde azam pape...
just nak capai target yg satu tu je..

harap tercapai...
amin amin...

okey la sayang...
next time jumpa lagi k...
sayang awk cikD..

love u more..

wasalam..

p/s: 2016 .... moga manis2 je.. hehehe... wait wait... muaaahhhh!

-NSI- 02012016 : 1050PM

Tuesday, September 30, 2014

Selamat datang OKTOBER

Assalamualaikum...
Dear cikD...
Waaa... lame tak gosip2 kan kan..
Hihi...
Alhamdulillah selesai sudah kenduri syafiq dan anis...
Seronoknyeeee...
CikD...
Kejap je da nak masuk bulan baru kan kan.
Esok je dah pun anjak ke bulan Oktober~
alhamdulillah syukur...
Haa..
Kan cik ima de bagitau de something nak share kan..
Hehehe~
Kite share cite ni kat satu agi teratak la eh cikD..
Pastu~
Kemungkinan besar hujung bulan Oktober sampai penghujung tahun...
Cik ima busy uruskan hal peribadi..
So,
Tiada posting2 ape2 cerita kat teratak ini k..
after urusan tu selesai
Dan ada umur yang panjang..
Cik ima kembali aktif share cerita ok!
Hehehe~
Cik ima share beberapa keping gambar~
so,
Sampai kat sini jelah...
Miss you cikD...
Wasalam...
P/s:  hari2 ceria~  <3

Monday, September 22, 2014

Semangat barU

ASsalamualaikum
Dear cikD...
Alhamdulillah~
Next month....
Ade citer best...
Hehehe~
ape2 pun...
Cik ima just nak share kata2 seperti di dalam gambar...
Dan amalkan ayat ni setiap masa....
InsyaAllah dilindungi dari anasir2 duniawi...
Permulaan perjalanan perhubungan ketiadaan kejujuran...
Disitu tercetusnya perbalahan ketidakpercayaan...
Disitu bermulanya ketidaksempurnaan...
Dan pertengahan perhubungan menjadi hambar...
Dan pengakhiran menjadi lebih kepada fitnah...
Jujur itu penting, walau siapa pun kita...
Walau seburuk mana kita...
Permulaan kisah yg ingin dibina...
Adalah
K.E.J.U.J.U.R.A.N....
Dan insyaAllah...
Pengakhiran kisah...
Kegembiraan...
Bkn seperti kisah novel...
Bkn seperti kisah dramatik...
Ini kisah realiti kehidupan...
Yang telah Allah takdirkan...
Yang telah Allah berikan ujian kehidupan...
Jatuh bangunnya seseorg atas pada usaha...
U.S.A.H.A
Bukan perburukan seseorang...
Bukan membuat sesuatu yang tak faedah...
Kan...
Segalanya telah tertulis...
ALHAMDULILLAH...
*pengakhiran yang sangat tragis~
*pengakhiran yang penuh penghinaan~
Terima kasih~
Allah mengetahui segalanya~
Wasalam...
P/s: cikD cikD... ade kejutan utk awak next month... tggu tau... heee~

Sunday, September 21, 2014

TIada tajuk

Assalamualaikum...
Dear cikD...
Kadang2 tu...
Orang yang kuat melenting,
Yang sukar menerima kata2 kita tu...
Adalah org yang xREDHA kerana ALLAH...
mungkin dia fikir...
Dengan cara ape sekalipun...
Boleh...
Menutup kesalahan diri dia tu...
Dah cukup dan bebas dari melakukan fitnah duniawi  ...
ANdai hidup kita tak diredhai Allah...
Sampai bila2 pun kita hidup dalam MENYUSAHKN org sekeliling...
Sebab tu lah...
Jangan bermain kata2...
Kalau bende tak betul,
Jangan buat2 kata betul...
Seperti kata2 ini :
bila kita diam bkn sbb kite da kalah. Tp kite sedar dn tau..gaduh2 ni xkan selesaikn masalah..diam tu lbh baik..org yg xmatang je suke panjangkn citer....
yelah..
Cepat melatah...
Kita diam2 sudah...
AKu dengan dunia aku...
Takpe...Lah...
Satu hari nanti...~
Allah tu kan maha Adil...
Doa orang teraniaya selalu dimakbulkan...
Mekasih cikD...
Aku sibuk2 ngan cikD pun. 
Takde lah kacau hidup sesape ...
Takde lah xreti bahasa...
Ni dunia aku...
Hak aku nak buat apa pun...
Kalau aku lah~
dah cakap macam2~
aku takkan mesej mahupun ganggu kehidupan org tu...
Yang sudah... sudah...
Takyah cari pasal lagi dah...
Malu kot...
Banyak kali ulang cakap bende yang sama ...
Ngalahkan cakap ngan orang bangla..
Haish..payah duniawi...
Change number?
Alhamdulillah... takyah mesej2 agi tau...
Jangan pulak muncul balik....
Haa...
Ni dah kali keberape ntah ...
MEkasih atas kata2 kasar tu...
Takyah mintak maaf...
Mintak maaf kat Allah...
Bukan kat aku...
Hamba Allah yg Hina ni...
Sekian...wasalam...
P/s: wait and see... ;) duk dediam tau.. mekasih... aman dunia aku..

Saturday, September 20, 2014

Diam...

AssalamualaikUm...

Dear cikD...

Taknak cakap banyak...
Just nak share satu petikan ni...
Selamat beramal...

Wasalam

P/s: Alhamdulillah...~